Parquet

Parquet
Deze stap behelst één persoon die de dossiers vrijgeeft van de kinderen. Parket is de hoofdcommissaris. Hij is verweven met de rechter. Hij vraagt alle geboorteouders te komen voor de interviews om ervoor te zorgen dat zij begrijpen dat hun kinderen worden aangenomen ter adoptie. Deze fase duurt ongeveer 3 tot 10 maanden.

Op 22 mei 2009 is ons dossier aangeboden bij het Parquet
Op 25 augustus 2009 zijn wij uit Parquet gekomen


Civil Court Legalisation
De goedkeuring wordt gefinaliseerd. Na dit punt, is het kindje juridisch van ons. Tijdens deze fase worden de adoptieouders verzocht om bij de rechter in Haïti te verschijnen. Dit duurt gemiddeld 2 tot 8 weken Van 21-09-2009 t/m 26-09-2009 zijn wij in Haïti geweest om de handtekening te zetten bij de rechter. Voor familie en vrienden is hier een privéblog voor aangemaakt
Attestation
Bij het ministerie van buitenlandse zaken wordt de handtekening van de adoptieakte (handtekening van de rechter) gelegaliseerd. Dit duurt gemiddeld 2 tot 3 weken
Deze fase is afgerond
Legalisation
Hier worden de documenten van uit het attestation door het ministerie van justitie gelegaliseerd. Dit duurt 2 tot 3 weken.
Deze fase is afgerond
MAE
Hier worden de gelegaliseerde documenten van justitie weer door het ministerie van buitenlandse zaken gelegaliseerd. Dit duurt 2 tot 3 weken.
Deze fase is afgerond