Fritzline is het sterrenbeeld StierStier

Het Stier-kind is in wezen kalm en evenwichtig en heeft goede manieren. Als men het echter te veel onder druk zet, kan het woedend worden. Het is charmant en aardig en heeft veel behoefte aan warmte en fysiek contact. Knuffel het zoveel mogelijk. Het kind is voorspelbaar in zijn reacties en verzet zich in eerste instantie tegen elke verandering. Accepteer dit; zie het als iets wat dit kind nodig heeft om zich op de verandering in te stellen. Blijf tegelijkertijd wel duidelijk.

Laat het Stier-kind zijn eigen gang gaan, en vooral zijn eigen tempo volgen. Geef het de kans zijn fantasie uit te spelen. Dit is voor hem een manier om met de realiteit rond te komen. Het staat niet graag in de schijnwerpers en speelt af en toe graag in zijn eentje in een hoekje. Het zal zich verzetten om iets te doen waar het nog niet aan toe is. Het wordt dan humeurig en koppig. Even knuffelen en een rustige uitleg heeft dan meer effect dan het uitoefenen van dwang. Dwang betekent voor hem bovendien minachting.

Houd uw uitleg trouwens simpel, want het kind heeft een hekel aan ingewikkelde dingen. Het houdt van de onomwonden waarheid en moet de simpele logica van iets zien voordat het eraan begint. Blijf bij uw uitleg ook zo dicht mogelijk bij zijn gevoel en lichaam, want het Stier-kind is sensueel en fysiek ingesteld.

Het Stier-kind is gevoelig en wordt snel in zijn evenwicht verstoord, mogelijk zelfs door bepaalde geluiden en kleuren. Zang- of muziekles en tekenen of schilderen doen het kind goed. Het leert langzaam, maar het geleerde zit er goed in. Het zal niet snel tegen de regels ingaan. Maak geen misbruik van de goedwillendheid en volgzaamheid van het Stier-kind en probeer geduld op te brengen.


Ach,... wel grappig. Maar echt kloppen? Nee. Ze is wel redelijk voorspelbaar in een aantal situaties, ja dat klopt. Staat niet graag in de schijnwerpers? Hahah. Dussss.....