Geland op Eindhoven

Op donderdag 21 januari 2010 schrijft een verslaggever van de NOS het volgende: Een toestel met 106 Haïtiaanse adoptiekinderen is rond 15.45 uur aangekomen op vliegbasis Eindhoven. Veertien van de weeskinderen gaan door naar Luxemburg.
De kinderen werden in een terminal van de luchthaven opgevangen door hun Nederlandse adoptieouders. Dat gebeurde buiten het oog van de vele televisiecamera's.
Het toestel vertrok maandag op initiatief van de Nederlandse Adoptie Stichting in samenwerking met Vereniging Wereldkinderen. In het vliegtuig zaten ook artsen, verpleegkundigen en hulpgoederen.

Versneld
De kinderen komen uit verschillende weeshuizen in Haïti. Na de aardbeving van vorige week besloot minister Hirsch Ballin van Justitie dat de kinderen versneld naar Nederland mogen komen. Dat zou anders in sommige gevallen nog jaren hebben geduurd.
De procedure met de adoptieouders is in de meeste gevallen afgerond. Voor negen kinderen is nog geen gezin gevonden.


Toen het vliegtuig geland was hoorde en voelde je de ontlading bij alle wachtende adoptie ouders. 'De kinderen zijn nu veilig!' Ook wij hebben diverse traantjes van opluchting, opgebouwde spanning en ontroering weggepinkt.

Na het in ontvangst nemen van onze dochter, waren wij blij deze verschrikkelijke periode, vanaf de aardbeving, af te kunnen sluiten.