Adoptiekinderen snel naar Nederland

Op vrijdag 15 januari schrijft een verslaggever van de NOS:"56 adoptiekinderen uit Haïti mogen al naar Nederland komen, hoewel ze nog niet over de juiste papieren beschikken. Dat heeft minister Hirsch Ballin van Justitie besloten, naar aanleiding van de rampzalige aardbeving in het land.

Het gaat om kinderen van wie al is vastgesteld in welk Nederlands gezin ze komen en waarover de rechter in Haïti een positieve uitspraak heeft gedaan. Normaal gesproken kan het jaren duren voor het papierwerk in Haïti rond is. Vanwege de situatie in het land na de aardbeving wil Hirsch Ballin daar nu niet op wachten."


Geloof niet 100% wat de pers roept...

Wij zaten in de laatste fase, wachten op de laatste controle en dan zou het paspoort aangevraagd worden alsmede het inreisvisum voor Nederland. Deze fase van de procedure waren wij op 24 december 2009 ingegaan. Onze verwachting was dan ook dat wij onze dochter zo ergens tussen maart 2010 en mei 2010 zouden mogen ophalen. Dus de jaren waar de journalist van de NOS het over heeft, is 'ietwat' overtrokken....